Nuffnang

17 January 2014

Bunga Telur Felt

Assalamualaikum

Last month, 8.12.2013 ayu hadiri wedding sahabat di Felda Lui Selatan.

Dan, ayu dapat bunga telur felt dari keluarga beliau. Dan ayu tau, kawan ayu tu memang ada mesin potong felt (big shot), mesti dia yang buat sendiri. hehehe.. Rajin kan beliau?


bunga telur felt

bila dah susun susun kat pahar, nampak cute sangat-sangat. Meriah warnanya. Saje ayu nak share sini, sebab ayu sendiri tengah fikir samada nak DIY bunga telur or beli siap untuk majlis persandingan bulan 3 nanti. In sha allah ayu kekalkan kesederhanaan majlisnya seperti nikah haritu. Lagipun, Islam kan sukakan kesederhanaan... Jauhi pembaziran..

Manatau ada yang tengah google : Bunga Telur Felt, boleh la terinspirasi.

15 comments:

Kenit Cinonet said...

cantik juga design begini kan ayu. Nampak lain dari yang lain dan menarik. Orang2 muda suka ni hehe :D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum ayu, baik buat sendiri. guna tisu pun okey gak. cantik tau, sheila tengok ramai kawan buat. kalau beli dah siap, rasa tak special sangat. hehhee

Mar Mansor said...

cutenya bunga telur tu..1st time tgk tau..

* OZIE MAHSA said...

good idea... kalau buang tangkai, bunganya tampal kat mana mana hee...

Yumida Huda said...

comel la ayu

memmet lenggeng said...

memang comel dan lain dari yang lain

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comel bunga telur tu ayu.. memang kreatif dan menjimatkan.. :D

Norhasniza Khalid said...

ayu kenapa kreatif sangat ni.... comel lahh..

Amanina Mads said...

salam.. singgah sini. pandainya buat bunga tu.. cantik :)

Farah said...

Dari dulu nak buat felt macam ni tapi tangguh dulu sebab tak pandai menjahit.

Ayu Zan said...

@Kenit Cinonet betul tu kak.

Ayu Zan said...

@Sheila Salim cadang nak wat bunga telur keychain

Ayu Zan said...

@* OZIE MAHSA ha..btul tu kak

Ayu Zan said...

@Norhasniza Khalid bukan ayu buat kak.. kawan ayu tu mmg kretip

ANN said...

jemput singgah..hihi:)
http://projectdiyann.blogspot.com/2014/02/diy-bunga-telur-kain-felt.html