Nuffnang

06 January 2014

DIY Nikah : Gubahan Hantaran

Assalamualaikum. Seperti yang korang tahu, hantaran ayu DIY je. Dan bunga pun DIY gak.Guna crepe paper. Tapi sayang, agaknya pengantin kalau da sibuk2 memang tak fikir nak amik gambar. uwaa.. ni gambar pun xcukup dan xsetting cun. kena tunggu gambar op gak kalau nak lawa. uhuhuhu


Ni set planner dan Pen. Ni memang encik suami yang request.


Ni sejadah. Sejadah ni ayu beli terbesar dan tertebal. konon berkualiti. tup2 nak gubah payah. jadilah tanjak besar.hehehe

Set UB Men. Memang beliau pengguna tegar produk ni. Yang kaler Hijau suami guna. Yang minyak rambut kaler merah tu saje je tambah.

Set Belt, wallet dan pen. 


Gajah duduk. Gubahan kain pelekat ni ayu gubah simple je. just uat kipas dan ikat pakai dawai halus.


Kasut. 


Coklat : ayu beli yang mini bar dua paket (siap beg dia) dan beli coklat cadbury kecik 2 pack + choclairs 1 pack. campur masuk bakul kecil. Hias sikit2. Sorry.lupa snap close up.

Buah masuk bakul je.

Kek coklat moist dari Makngah, ayu masuk wrapping paper macam hamper dan letak bunga keliling. Patut kek ni xde. tapi makngah suh kasi jugak. hantaran terjadi 12 sebab ayu memang ada order kek.. ahaha. mak kata,..xpe sebab itu adat je..

Pon xclose up. sob sob sob. 

3 hantaran ni last minit buat, tu yg xde close up.

Tu sireh junjung sponsor. kawan buatkan yang simple simple. haha
Kek sebelah tu yang terlebih dulang. Ada bunga yang dah terjuih la... ahaha

Untuk pengetahuan korang, semua benda kat hantaran ayu buat sendiri termasuk alas dulang dan bunga crepe tu. hihihi.so jimat lah ya. Even reben gold krim yanga ada pearl besar kat tengah pon ikat dan gam sendiri. hihi

Nanti sempat ayu cerita satu persatu mengenai penjimatan kos dan kepuasan men DIY ni. . 

8 comments:

Kisah Si Dairy said...

cantiknya....

nuyui a.k.a miss YUI said...

byk jimat jika diy cuma kena gigih n byk sbr..hihi

Mar Mansor said...

gubah sendiri sangat jimat..tak baik membazir..cam saya dlu..simple as ABC

cik atie said...

Cantik laa... Suke3x

Khir Khalid said...

Kreatif & cantik.. tahniah.. :)

Norhasniza Khalid said...

jimat kos ni, cantik pulak tu..

Shahida Hassan said...

insyaallah sampai jodoh saya..saya nak DIY macam awk juga..sweet je..

dilaella Ella said...

cantik dan kreatif.memang jimat kalau buat sendiri :)