Nuffnang

02 September 2014

kiraan hamil ikut bulan dan minggu

Assalamualaikum.

Ayu dpt table ni dari group mom to be dalam fb.


Kalau ikut table ni, ayu sekarang 22 week+ consider dah masuk 6 bulan? Oho.. Ingat 24 week baru masuk 6 bulan. Sebab ayu dok kira 6x4=24. Hehehehe

Dah 6 bulan. Da boleh start prepare barang-barang kot. Ayu dah buat checklist untuk beli dan checklist yang ayu nak DIY sendiri.

DIY sendiri tu yang basic-basic jelah contoh barut, bedung dan bengkung lilit. Bengkung tu ayu beli dah kain belacu 5 meter. Mak suruh lipat bahagi dua, jahit , dan akan dapat bengkung lilit sepanjang 10 meter. Bengkung mak dah usia 25 tahun, mak risau dah tak leh tarik. Nanti praaakkkk pulak.

17 comments:

Khai♥Rin : anies said...

hujung thn ni yaa...jg kesihatan lek lok k

thisni3zahata said...

Tahniah Ayu...Take Care ye..Seronok buat checklist bby ni..terigt plk mase peknenkn Qaisara dulu..huhu

Ayu Zan said...

Edd ayu 9-1-15. Doakan ya..

Ayu Zan said...

Thanks kak. Tula. Ikut list habis sumer nak beli. Haha

Ainim Suju said...

semoga segala urusan dipermudahkan ya

azizah :) said...

kalau bab nak beli brg2 baby memang kena ada list. tp bila nak beli bila ada list pon jadi blur..hehe tp best! excited!

aneezjaafar said...

tcare awak..
salam singgah dan follow.. :)

Mar Mansor said...

biasa bedung & barut buat sendri..
tp sekarang ni ramai peniaga on9

wannur Syuhada said...

tak lambat dah le kalau mcm tu...semoga di permudahkan segala urusan..Ayu zan..

Kakcik Nur said...

Semoga dipermudahkan segalanya... :)

Siti Rohaida Yusof said...

bab nak shopping barang baby memang best kan ayu...

Azhafizah Md Nor said...

bagus ada kira kira camni kan:)

Ayu Zan said...

Gi kedai pun blurr je jijah. Lg2 tak tahu gender ni.hehehe

Norhasniza Khalid said...

alhamdulillah ayu, tahniah... mama baru tahu ni..

Ayu Zan said...

Haah kak mar. Tp ayu plan nak jahit..

Ayu Zan said...

Haah kak. Terus eksaited.hehe

Sya Mimie said...

rajinnya ayu diy.. dulu terfikir jgk nak buat. tp sebab duk ngan suami xde mesin, padamkan ajelah niat tu.. seronok bila diy ni kan.. puashati.. :)