Nuffnang

01 September 2014

Cabaran 30 hari : Hari 1 - 1 Gambar Terbaru & 5 Fakta Tentang Ayu Zan

Assalamualaikum.
Terlambat dah ni ayu join cabaran 30,-hari anjuran Kelab Blogger Ben Ashaari. Tapi ayu still nak join memeriahkan sama. Hihi

:)

Gambar terbaru ayu ni di ambil sabtu lepas semasa kami suami isteri on the way ke Gemas Negeri Sembilan, menghadiri majlis walimah rakan sekelas zaman matrikulasi suami.

5 Fakta Tentang Ayu Zan

1- Ayu adalah nama pendek ayu iaitu Noridayu. Dan Zan ialah nama pendek arwah Abah Mohd Zan. Ayu bukan gabung nama suami/pakwe ye. Yela, nick ayu zan ni ayu guna lama dah. Since zaman belajar dulu lagi. Even kite dah kahwin pun, nama kita tetap sandarannya kepada bapa kita kan. Beberapa kali gak orang dok salah anggap fikir Zan tu ayu dok gabung nama pakwe(sebelum kawin).

2-Ayu adalah isteri kepada rakan sekelasnya ketika zaman sekolah menengah. Hek... Yela. Ni hakikat. Suami ayu tu rakan sekelas, seasrama, serumah sukan dan sepengawas. Hehe. Tapi zaman sekolah kami ni perang je. Tak pernah nya baik.

3-Ayu seorang yang mudah menangis. Ya. Tak molah ulas lebih. Yang pasti, memang jenis senang je kuar airmata. Mak kata, sebab masa pregnantkan ayu dulu mak emosi dok mudah nangis. Tu turun ke anak. Hihi

4-Ayu anak sulung, menantu sulung dan bakal lahirkan cucu sulung bagi kedua belah keluarga. In sha allah EDD 9/1/15. Doakan ya.

5-Ayu seorang pecinta kraf. Tak kira lah kraf dari kain ke, ape ke.. Asal kraf. Ayu terasa kraftangan itu begitu berharga. :)

Sekian, itu jelah 5 fakta yang terlintas untuk ayu kongsi dengan rakan-rakan blogger. Semoga ikatan ukhuwah antara kita berkekalan sampai bila-bila.

#cabaran30hari
#kelabbloggerbenashaari


15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Farah Waheda Wahid said...

akak pun kuat nangis jugak...ha ha ha...

nurul_diya m. nor al-haj said...

Owh...kawen dengan kawan sekelas rupanya..haha2~

nurul_diya m. nor al-haj said...

owh..kawen dengan kawan sekelas rupanya..hihihi~

azizah :) said...

best kan bercinta dari zaman sekolah :)

Azhafizah Md Nor said...

selamat meneruskan cabaran :)

Nazlee Ismail PCL said...

Salam kenal , jemput ke wassap grup #cabaran30hari dengan bagi contac no utk di add jika mahu join. Banyak kelebihannya. Pm no ke rakan yg anda percayai dlm KBBA. ~ segera

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Sweetnya nombor dua tu.. ya Allah.. apapun nice to meet you kak

Ayu Zan said...

Hihihi..tula. Sensitip kannn..hihihi

Ayu Zan said...

Nice to meet u too ainaa cantik manis. :)

Norhasniza Khalid said...

salam kenal ayu.. opss!

Dkna Abza said...

Aminn. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti

Dkna Abza said...

Aminn. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti

ctfand said...

good luck ayu..! wahh..apa ni ye? ketinggalan benar akak..hihi

Sya Mimie said...

ayu juga seorang yng kreatif.. :)