Nuffnang

05 September 2014

DIY Toaster cover

Assalamualaikum.

Hehe. Tibe kite di sesi sharing DiY yang super simple. Alaa...time rajin, memang ada je benda menjadi. Cube malas.. Ape pun tak de.hehe

diy toaster cover
transformasi Toaster cover saya. :)


Selalu kalau toaster haruslah kite tutup atas dia kan. Before ni, ayu tutup pakai tuala good morning je. Tp sebab nengok macam x cun. Ayu tekan mesin jap. Maka terhasillah toaster cover tu.

Okla kan? Cun gak. Tapi korang jgn lah wat putih. Cepat kotor. Ayu buat putih sebab kain tu banyak..dan jenis tebal.. So tu yang guna juga untuk manfaatkan.

Mungkin boleh inspired korang. Tapi maaf tiada tutorial disertakan sebab ayu tak fikir nak snap snap masa jahit tadi. Tapi korang google toaster cover.. Ayu rasa ada blogger share..kalau takde, bagitau ya. Nanti ayu ada masa, ayu cube usaha buatkan tutonya..

dengan cara yang sama, cume perbesarkan ukurannya, ayu buat juga cover mesin jahit ayu...

sewing machine cover
sewing machine cover

 

2 comments:

fayreen mizan said...

Cantikkkk! Rajinnya Ayu :)

Sya Mimie said...

asslmkm ayu.. rajinnya menjahit.. seronok tgk orng pndai menjahit ni.. macam2 blh buat.. :)