Nuffnang

02 September 2014

Cabaran 30 Hari : Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Ayu Zan

Tiba kita di cabaran hari ke dua.

5 cara memenangi hati Ayu Zan ialah :

1-Senyum.
Haa.. tengok. senang je kan. Senyum je dah boleh menangi hati ayu. Yela, kalau senyum, kita nak berbual dan bercakap pun tak gerun. Lagi-lagi kat kaunter pertanyaan tu, kalau orang kaunter tu senyum, sejuk hati kite. :)

2-Ajak jalan-jalan. (kalau pakej nak belanja shopping lagi best)
Hehehe.. teringat masa morning sickness dan threatened miscarriage haritu tak leh banyak jalan. But still, ajak encik suami jalan. hehe.

3-Memahami.
Itulah doa ayu sejak mula ayu di uji dengan pemergian Arwah abah. Berdoa agar dikurniakan pasangan yang memahami situasi, keadaan keluarga dan diri ayu. Apetah lagi jika dapat sahabat yang memahami, itu memang hadiah bermakna.

4-Suka kucing.
hihi. sebenarnya.. bukan setakat suka kucing, tapi kita kan mudah suka dan rapat dengan orang yang sama kegemaran dengan kita. ye tak?
belanja satu gambar kucing yang suka sibuk masa ayu online.hehe
5-Jujur dan berterus terang.
Dengan ayu, jujurlah. Kadang-kadang kenyataan tu memang pahit untuk ditelan. tapi lebih baik jujur dari belakang ayu dok tikam tikam sampai hancur luluh hati bila tahu. Kejujuran ni penting dalam aspek kehidupan kita. Kalau dah jujur, ayu kecik hati..kejap je tu. Nanti bila dah cool, dah waras, mesti semua akan ok. Tapi kalau dah TERTIKAM ayu, khuatir parut berbekas... hihi..

Sekian.

:)

salam ukhuwah dari ayu.

#Cabaran30hari
#Kelabbloggerbenashaari


Entri Cabaran 30 Hari :


12 comments:

Cik Aann said...

ape cabaran 30 hari ni..ramai betul tengok ade blogger2 yg join.. cabaran 10 hari pon ade..

uhuhuhu..ketinggalan zaman sungguh dah ni

Kurus dengan SHAKLEE: LOST 3KG in A MONTH

Nurramizah fadzil said...

go caiyok ayuzan..lagi 2 cabaran.. ;)

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Memahami tu paling penting.. hehehe

Ayu Zan said...

Tu la. Wish me luck.hehe

Ayu Zan said...

Yup ena. The most!

Norhasniza Khalid said...

bab berjalan semua orang suka ye..

Cik Sue said...

Cik Sue pun suka berjalan,tak beli apa2 pun tak pe asal dapat jalan2 heheheh

Siti Rohaida Yusof said...

eh..nak dekat samalah kita...hehehe

Sya Mimie said...

oo.. gitu.. :)

calrase patrick said...

terbaik

calrase patrick said...

terbaik

calrase patrick said...

terbaik