Nuffnang

17 October 2013

Ayu Suka Lai Chi Kang

Assalamualaikum.

Lai Chi Kang.. korang suka tak? Ayu suka sangat. Kalau masa study kat Penang dulu, ayu ada member chinese girl selalu layan ayu minum chi kang. hehe.

lai ci kang

Lai chi kang yang ayu makan baru-baru ni simple je. Kembang semangkuk, barli, cincau, white fungus, gula batu, kurma merah kering dan mata kucing

kalau tambah kacang, nata de coco, laici. pergh! confirm lagi sedap. hihi..

ayu memang layan lai chi kang. kalau tengah selesema atau demam..ayu suka chi kang panas.. lagipun, kawan chinese ayu kata.. bahan-bahan tu boleh reduce kepanasan badan. 

13 comments:

umi alya said...

sedapnya, akakpun suka

Asha Lya said...

suda lama tak minum nie..dulu time stdy kat kl,selalu minum nie.kat cne sabah tak ada ;)

Mahirah Ridzuan said...

wah lama tak pekena lici kang

Cik Mun said...

terliur pulak mun..

Muhammad Khairuddin Lim said...

sedap gila

Khir Khalid said...

Lai Chi Kang mmg best.. sy pun suka juga. :)

Nadya Dyana said...

nad pun suka makan lai chi kang :D

Mar Mansor said...

lai chi kang memang sedap...sejuk je rasa kat tekak..

Leeza Eelza said...

best ni pekena time panas2..

tomato oren said...

lai chi kang mmg besttt...tp yg tak best bila pekedai taruk bahan dalam tu ciput pastu tawar mcm takde gula..pastu tak sejukkk...bleh bikin meja terbalik oo...

Norhasniza Khalid said...

uii.. mama pun suka, tapi orang johor panggil lai chi kang ni cikong... hihi

athiqi ariff said...

sy pon suka lai chi kang..nt ayu blnja la sy mkn benda alah ni ya..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedap tu ayu.. akak dah lama tak makan.. last sekali makan masa bula puasa hari tu..