Nuffnang

20 October 2013

Bunga dari kain perca


Assalamualaikum...
Geledah barang jahit..ada lebihan kain perca.. Google fabric flowers, tu lah ayu try diy sendiri. Sedar-sedar dah 5 kuntum. Pastu dok fikir.. Nak buat ape ye bunga ni?

Buat brooch.. Ok jugak. Tapi nak pakai sendiri tak berapa minat. Kalau ada buyers ok jgk. Jual 1 brooch 1.50. ;-)

Buat bunga tangan.. Warna dia lain-lain. Tapi agak stylo jugak kalau ada bunga 1 jambak warna berbeza. Hehe.

Atau...mungkin kalau xde idea lain.. Ayu lekat je lah magnet. Lepas tu biar dia duduk kat fridge kesayangan. Hehehe..
Bunga ni senang tau.. Nanti free ayu up tutorial yer.. :)

update! Tutorial di sini : Tutorial Bunga Fabrik 3 kelopak

NOTA : ayu ada jual tasbih murah sebagai doorgift serendah RM1.30.. boleh cek sini http://ayuzan.blogspot.com/2013/12/tasbih-sebagai-door-gift.html

Published with Blogger-droid v2.0.10

9 comments:

Muhammad Khairuddin Lim said...

cantik....salam

nuyui a.k.a miss YUI said...

pasti ramai ternanti tutorial.

thisni3zahata said...

Good Job...huhu

TelingaBulat said...

kreatifnye ;)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

pandai ayu buat sendiri.. comel pula tu.. :D

ros_reeza said...

cantikla Ayu .. kreatif :)

memmetlenggeng said...

Boleh bikin perniagaan ni Ayu

JunAina said...

Cantik lah kalau buat brooch...:)

Orang tangan berseni perca kain pun jadi hasil yang cantik.

Tetamu Istimewa said...

Memang berbakat. Cantiklah. Boleh buka perniagaan ni.