Nuffnang

11 October 2013

Di Gilis Ibu

Assalamualaikum

Rasanya hampir semua dah dengar berita sedih ni. Bayi digilis ibunya. Ayu tak nak komen lebih. Sebab ayu pun faham, budak-budak memang suka meluru keluar bila buka pintu.

keratan akbar
gambar - Ben ashaari


Note : Kes ni buat ayu teringat zaman kanak-kanak di kampung dulu, arwah abah ayu buat pintu kecil / palang kat pintu rumah. Jadi, anak-anaknya tak mudah terlepas keluar. Rasanya itu idea terbaik orang kampung... Nampak remeh, tapi besar manfaat.

8 comments:

Mar Mansor said...

sebak dan terkaku sekejap..

Norhasniza Khalid said...

tu sebab kita kena alert dengan budak kecik ni, mama kadang pintu terdedah.. sufi dah melangkah keluar, lagi laju jalan dia ... menonong je.. apapun, ianya dah berlaku, pada kita ni, ambil iktibar je lah.. alfatihah buat bidadari tersebut..

* OZIE MAHSA said...

tak tahu nak kata apa... Sedih, kesian pun ada..

Teena Tna said...

Sekarang banyak sangat kes budak2 mati disebabkan kecuaian ibu bapa. Kena lebih hati2

Cik Mun said...

kesiannn kan..

Cik Tieka said...

benda dah jadi..nak myesal pun dah tak guna dah..kta yg masih hidup ne kena ambil iktibar dr kisah ni specially yg dah bgelar parents..

memmetlenggeng said...

sedih sangat, baby baru nak belajar bertatih

Sya Mimie said...

apa2 pun, semuanya kuasa Allah yang tak diduga..