Nuffnang

04 October 2013

Potato Wedges Mudah Versi Ayu Zan

Assalamualaikum

maaf harini agak kurang bersemangat nak berblogwalking. Ayu mengalami sedikit masalah sejak beberapa hari ni yang tak dapat dielakkan sehingga mengurangkan mood nak berblog.

tapi, kesempatan yang ada ni, ayu nak share menu makan malam tadi.

Potato Wedges versi ayu.

Sangat lah mudah. Tapi maaflah gambar tu. Kentangnya pelbagai rupa dan bentuk.hehe

Cara-cara :

Rebus kentang yang dihiris/potong hingga empuk.
blender - tepung gandum+serbuk kari+garam+air (ikut kepekatan masing)
celupkan kentang rebus dan goreng. :)


Trylah yer. Ayu letak kari sebab ayu rasa rasa ke-kari-an tu sangat sedap bila digoreng. hehhe Kalau hidang dengan cheese lebih syiokk kot. :)

lain resepi? >>> RESEPI MUDAH AYU ZAN

14 comments:

* OZIE MAHSA said...

buat sendiri lagi baguskan....fresh from the kitchen.... tiada unsur meragukan hehe

Yumida Huda said...

wow sedap la ayu
yumida before ni celup pakai telur n tepung je..lepas ni nk try la resepi ayu

Norhasniza Khalid said...

waaa... sedapnya ayu, nak sikit...

Khir Khalid said...

Wah sedap nampak.. mengunyah sambil menonton tv pun best.. :)

Lieya Yaya :) said...

wahhh sdapnyaa . hehe . nak sikit kak ayu . hehe :D

ZakiRasli Blogz said...

Dulu selalu jga buat wedges nih,, tpi la ni dh lama tk buat dah. Sdap juga tgk dlm gmbr kt atas tuh.. huhu

Cik Tieka said...

simple dan mcm sedap jer tu..nanti nak try la buat..huhu

Kin Naz said...

sedapnya ayu nyummmm

nurul_diya m. nor al-haj said...

Pastu cicah mayonis campuq sos...masyuk.. klau beli kat kepsi 3 ringgit lebih ciput je...walhal kentang5 kilo baru 7 ringgit lebih je...

Ayu Zan said...

@* OZIE MAHSA

setuju! puas makan.hehe

Ayu Zan said...

@Yumida Huda

must try kak! sng kan..

Ayu Zan said...

@Norhasniza Khalid

da habis da mama.hihi

Ayu Zan said...

@Khir Khalid

memang sambil menonton.hehe

Ayu Zan said...

@nurul_diya m. nor al-haj

haah nad. aku wat 2 biji puas makan. :)