Nuffnang

04 September 2013

Ayu Pengguna Digi

Assalamualaikum.

tajuk tu tercetus sebab terlihat nuffnang letak iklan DIGI dan memandangkan ayu adalah pengguna digi hampir 3 tahun lebih. Punca terjebak ni ialah kes bergayut. Ayu study kat Politeknik Seberang Perai dan family pulak kat johor.Bila nak dok gayut-gayut..sangat la mahal kan. So, dat time ada DIGI Campus, so, ayu terjebak la. Sebab Digi campus - digi ketika tu sms - 0 sen. manakala call pulak, bila guna da lebih rm2 (12 minit) end call dan call semula free sampai 12 tengah malam tersebut. So, sangat eksaited la ketika tu. hehe..

Sekarang digi campus tak dapat macam tu dah. after penggunaan RM2 tu, dapat call digi-digi free 100minit. itu pun cukup berbaloi baloi untuk ayu bercakap dengan mak lebih 1 jam. hehe.. Tapi, by march 2014, pakej digi campus kat fon ayu akan tamat. So, xdapat la nak honeymon gaya gini.

Pakej lain ayu kurang pasti macam mana.. Yang ayu citer ni untuk digi campus je tau. dan rasanya pakej tu tak de lagi dah.

DIGI NTERNET untuk telefon smart ayu.

ada beberapa pakej..

dan biasa ayu ambil ni sebab ikut ketebalan poket.

Monthly RM30. Sebab kos untuk 1 hari cume RM 1. hehe. kuota dia memang kecil lah. tapi, sesuai lah pada ayu sebab biasa nya untuk henset ayu akan guna untuk whatsapp dan kadang-kadang FB & blogger-droid. So far, tak de masalah. Sebab selepas penggunaan 100% masih bole guna, cume siput sikit lah. hehe.. *murah punya pasal, sabar...*

Weekly RM7. Pakej ni pun kadang-kadang ayu ambil jugak kalau tiba-tiba mcm tak bape nak cukup kewangan. atau untuk penggunaan jangkamasa pendek. Contoh : harini internet monthly expired. dan next week ayu akan bercuti selama 1 minggu kat kampung. Ayu akan ambil pakej ni, sebab kat kampung ayu masuk streamyx so.. bole online guna wifi sedia ada.. Kalau ambil pakej sebulan terus, bazir la kan? 

*eh..korang faham ke ayat belit belit ni? hihi*

Actually ada lagi macam-macam pakej.. mcm weekly dengan kuota lebih besar, lebih harga. Monthly pun mcam tu. Pendek kata, nak laju, kuota besar, bayarlah mahal.. Ye tak? hehe

apa pun setakat ni ayu berpuas hati dengan plan digi internet. hehe

Nota :
Ingat lg kat tv ada iklan orang kuning tu? ala... yg botak dan satu badan kuning tu ha..iklan digi. Lucu pulak mengingatkannya.

6 comments:

mama maman aka yana said...

Mama sekarang ngah pening nak guna plan apa utk internet bg smartphone me.. sakit kepala lak sebab yg ada semuanya cam kacau budjet.. nak tukar no rasa tak berbaloi.. huhu

Ayu Zan said...

mama pakai plan apa skrg? haah..kdg2 nak tkr tu fikir beribu kali kan..ssh org nk contact.

Khamsi Abdullah said...

Saya guna digi jugak..Happy Simkad. call or sms ke nombor sekawan adalah free!

Amirul Amir said...

wah, best, hehehehe :) no-ordinaryblog(BlogKartunDunia)

ctfand said...

akak pakai digi best prepaid.. amat..amat tidak mengecewakan.. Monthly spending cuma rm60 setakat ni (RM48 utk 2gb internet, rm12 utk call dan sms). Jimaattt sangat.. :)

QasehnyaRania said...

pernah guna digi juga dulu. tp no company ler..hihi

ciksu pengguna celcom yg tegar, boleh :)