Nuffnang

27 September 2013

Buat Scroll Box Dengan Mudah

Assalamualaikum

semalam blogger mama bantu ayu cara nak buat tabbed widget for sidebar.
harini..
blogger ctfand pulak bantu bila terdengar ayu kata nak buat scroll utk bloglist tapi takut nak usik html. hihihi - entri beliau
tu diaa

btw, buat guna CSS tu memang lebih mudah sebab terus ada view kat bawah tu. hehe.
just buka kat template - customize - advance - add css - paste kan kod.

ayu adjust sikit kod ikut kesesuaian blog kita. height & width tu ikut sesuai blog kita. Ni kod untuk bloglist & blogarchive. More info, kena tanya tuan cikgu ya..hehe

#BlogArchive1 .widget-content {
height: 300px;
overflow: auto;
width: 280px;">
}
#BlogList1 .widget-content {
height: 300px;
overflow: auto;
width: 280px;">
}

Sekian.. Thanks kat ctfand sebab baik hati tolong ayu.. bestkan ada rakan-rakan blogger yang baik hati macam ni.

jom gi ziarah kak ctfand ni.. 11 Sep 2013 kak ct ni baru dapat baby. hehehe.. Inspired By Yanie

3 comments:

ctfand said...

tq ayu.. segan pulak akak yg masih newbie ni... baru dan masih belajar blogging lagi ni.. :)

memmetlenggeng said...

tak reti nak gunanya...

Ayie Abas said...

sy pulak dah lama x edit blog guna CSS..tapi mmg mudah kn..