Nuffnang

05 September 2013

Nuffnang : Poll 2.0 Ayu

assalamualaikum. 

semalam dok godek godek nuffnang. tibe-tibe nampak Poll 2.0 kat dashboard nuff tu.
so, tanpa duduk diam, ayu pun copy code dan pasanglah kat blog ayu ni.
klik kat (+) nuffnang dalam petak merah tu. kat penjuru kanan bawah blog.


poll ni nuff buat ada 15 soalan yang mana ayu rasa soalan dia tu ada kebaikan untuk blog kita. Ayu kasi contoh kat sini bebapa soalan yang ayu print screen.

Soalan ke 6 : What time the day is it now?



ayu rasa, jawapan ni sangat membantu lah. Sebab katakan 100 orang jawab survey ni kat blog ayu ni jawab EVENING, maka, ayu tahu lah bila ketika yang korang online dan kemungkinan untuk keluarkan entri terkini pada waktu ini sangat lah bagus. sebab kebarangkalian untuk di'terjah' ke blog adalah tinggi kan?

Soalan ke 7 : Bila kali terakhir awak datang blog ayu?


okey, soalan ni pun perlu rasanya. daripada jawapan yang korang beri, ayu tahu lah bahawa blog ayu ni ada peminat setia ke tak? hehe. *rasa so far tak de kot.hihi* 


Soalan ke 12 : Korang nak stalk ayu / blog ayu zan story ni kat platform mana?


jawapan ada 4.
twitter - ayu jarang online situ
insta - ayu aktif share handmade ayu
facebook - ayu mmg aktif :)
Youtube - akaun ada. komen komen video, tengok drama korea, hehe.. tapi tak pernah lg post apa2 vido.

dari jawapan korang, maka ayu akan cuba la aktipkan diri kalau korang pilih platform yg ayu kurang aktip. 

Kesimpulannya....
honestly ayu rasa POLL 2.0 ni sangatlah baik bagi meningkatkan mutu blog kita.

kan kan kan?

:-)

Nota : ayu petik 3 je soalan. Ada lagi 12 soalan lain. korang jawablah poll tu yek. sama-sama tingkatkan mutu blog kawan-kawan. Sharing Is Caring kan. :)

UPDATE : tak tahu macam mana nak cek feedback survey tu. so, ayu hantar ticket dah ke nuff. Tunggu jawapan dia lah. :)

16 comments:

Yumida Huda said...

done jwb soalan kap poll ayu
nice..tringin nak buat jugak

Norhasniza Khalid said...

yang mama tak faham.. macamana nak tengok feedback orang pada kita tu... asik meloading je, jenuh tunggu tak keluar-keluar jugak....

Ayu Zan said...

haah la mama.. dok loading apsal ek. ish. kalau poll biasa boleh cek kat dashboard...nnt hantar tiket lah kat nuff

akmaL said...

done isi poll ayu :)

Cik Mun said...

done isi poll ayu :)

CutiMalaysia said...

Ayu kenapa klik kat nuffnang tu tak keluar pun..takpe try sekali lagi.

Mazatul Azura Muhamad said...

Tgk jugak poll ni.. tapi x sure nak buat camne.. so abaikan dulu.. huhuhu

Syafiq Kamaruddin said...

done isiii..
ooo nak kena try jugak lah macam ni. hehe

Mia Liana said...

dapat juga tahu... bila pengunjung datang blog kita... so sweet..

AyuInsYiraH said...

salam...ada masa nanti singgah pula la ke blog ayu yer..ayu ada buat segmen..

http://www.ayuinsyirah.my/2013/09/segmen-ayu-upsr-oh-upsr.html

Ayu Zan said...

tq akmal..

Ayu Zan said...

cikmun.. tq..

Ayu Zan said...

mesti bole... :)

Ayu Zan said...

kak mia komen? waaa..bangganya ayu...

Ayu Zan said...

try syafiq..

Puan Kutu said...

pentin sgtke poll ni..sy tak amik tahu pun..mmg jenis buta nuffnang.hehe